DNA Plus

info centar

0800 808 808

*besplatni pozivi iz svih mreža

Želite li da mi pozovemo Vas?

Ekstremno visoka bezbednost podataka

Najviša bezbednost podataka

U bilo kom domenu sigurnost podataka je veoma važna, a naročito u oblasti genetske dijagnostike. Stoga je DNA Plus u svoj proces unela mnoge sigurnosne mere kako bi se osigurala bezbednost vaših podataka.

Podaci se čuvaju odvojeno

Identitet klijenta se čuva odvojeno od analitičkih podataka i drže se svaki na nezavisnom bezbednom serveru. Vezu između ovih podataka može napraviti samo ovlašćeno osoblje uz verifikaciju otiska prsta i šifre. Na taj način se postiže najviši stepen bezbednosti podataka.

Provera otiska prsta

Tokom procesa analize osoblje nekoliko puta mora da verifikuje otisak prsta, kako bi obavili sledeći korak analize ili procene rezultata. Ukoliko se terminal kompjutera ne koristi dva minuta, onemogućava mu se rad i može se aktivirati samo sa validnim otiskom prsta. Na taj način, rezultati i postupci su dostupni samo ovlašćenim osobama.

Šifrovani identitet uzoraka

Nakon prijema, uzorak dobija šifrovan broj koda, nakon čega se podaci o klijentu postavljaju na bezbedan server, a zatim se pristup podacima blokira. Tokom analize koristi se samo numerički kod, a podaci o klijentu nisu dostupni čak ni zaposlenima.

Šifre za spoljašnju analizu 

Ukoliko uzorak mora da se analizira u jednoj od DNA Plus eksternih laboratorija, pre otpremanja će dobiti šifrovan broj koda. Na taj način, čak i vodeće svetske laboratorije nemaju pristup identitetu klijenta. Stoga je zagarantovan najviši nivo sigurnosti podataka, čak i u ovom procesu.

Pošalji prijatelju Odštampaj Objavi na