DNA Plus

info centar

0800 808 808

*besplatni pozivi iz svih mreža

Želite li da mi pozovemo Vas?


Kako nastaju urođeni genetski poremećaji?

Kao što je navedeno, razni su uticaji koji deluju na nas i mogu da dovedu do oštećenja naših gena i poremete njihovu funkciju, ali većinu naših defektnih gena smo nasledili od naših roditelja. Oplodnjom jajne ćelije nastaje embrion koji dobija polovinu gena od majke i polovinu od oca, što znači da svako novorođenče nosi genetske odlike oba roditelja.

Na taj način, na žalost, prenose se i genetska oštećenja i tako se događa da genetsku manu koja prouzrokuje srčani udar, otac prenese sinu, on dalje unucima i tako bolest može da se pojavi u svakoj generaciji. Da li će genetska mana biti preneta u sledeću generaciju ili ne, čista je slučajnost jer jedno dete može da je nasledi a drugo ne.

To pokazuje da je svako dete jedinstvena kombinacija gena svojih roditelja ali i jedinstvena kombinacija različitih defektnih gena i da svaka osoba nosi druge nasledne bolesti.

DNA BABY 100+ analizira samo one bolesti koje se mogu lečiti i/ili izlečiti. To vam pruža sigurnost da je i u najgorem slučaju moguće na vreme reagovati i primeniti mere opreza.

Odštampaj Objavi na