ZA LEKARE


Ekskluzivna usluga DNA Plus omogućava potpuno novi pristup novim saznanjima u oblasti genetske prevencije.

Poštovane kolege,

Naučna dostignuća u oblasti genetike i molekularne biologije omogućavaju uspešno lečenje nekih do sada neizlečivih oboljenja, najčešće iz grupe urođenih poremećaja metabolizma i urođenih endokrinopatija. Većina dece sa pomenutim naslednim poremećajima se rađa zdrava, a prvi simptomi bolesti se primećuju tek nakon nekoliko nedelja, meseci ili godina kada su mogućnosti za potpuno izlečenje svedene na minimum. Ta činjenica je nametnula potrebu ranog otkrivanja poremećaja, pre nego što se jave klinički uočljivi simptomi.

Većina bolesti iz grupe urođenih metaboličkih poremećaja nasleđuje se po takozvanom recesivnom tipu, kada su oba roditelja zdravi prenosioci a kombinacijom njihovih patoloških gena nastaje klinički ispoljen oblik bolesti kod deteta.

Dr Daniel Wallerstorfer Bsc.
CEO – DNA PLUS Zentrum fur humangenetik

DNA BABY+

Ekskluzivna usluga DNA Plus omogućava potpuno novi pristup novim saznanjima u oblasti genetske prevencije.

Ekspertski tim genetičara, molekularnih biologa i medicinskih stručnjaka spreman je da svoje iskustvo podeli sa Vama i u svakom trenutku stoji Vam na raspolaganju.

Nema boljeg načina kojim bi se u celokupnoj populaciji novorođenčadi izdvojila ona kod koje treba tražiti određenu naslednu bolest od laboratorijskog skrininga svakog deteta do pet godina života.

Poremećaji otkriveni u tom životnom periodu u mnogo slučajeva mogu se prevenirati čime se sprečava nastanak bolesti ili adekvatnom pravovremenom terapijom smanjiti posledice već vidljivih simptoma.

DNA Plus centar za humanu genetiku razvija i usavršava skrining programe na području kliničkih genetskih testova nove generacije. Experti u domenu genetike i molekularne biologije rade u automatizovanim, ultramodernim laboratorijama I primenom najsavremenije laboratorijske tehnologije (HRMA – High Resolution Melt Analysis) za genetske analize, omogućavaju novi pristup u prevenciji i terapiji genetskih poremećaja.

DNA Plus centar za humanu genetiku, mreža od 100+ laboratorija i 1000+ lekara, međunarodne pokretne laboratorije koje se postavljaju tamo gde postoji potreba, oko 5000 uzoraka dobijenih od novorođenčadi i oko 1200 prenatalnih uzoraka ispituje mesečno, ima 20 stalno zaposlenih eksperata sa dugogodišnjim iskustvom u analiziranju rezultata i davanju medicinskoh mišljenja.

Prezentacije

DNA BABY + skrining dece

Da preuzmete prezentaciju
kliknite ovde

DNA BABY + studije slučaja

Da preuzmete prezentaciju
kliknite ovde

Zakažite testiranje na vreme

Test je namenjen bebama i deci do navršene pete godine starosti.

POZOVITE CALL CENTAR

+381 11 414 65 65

DNA BABY+

Test za rano otkrivanje 111 skrivenih genetskih poremećaja
Beograd
Karađorđeva 89
11000 Beograd
+381 11 414 65 65
info@cord.rs
Novi Sad
Fruškogorska 24
21000 Novi Sad
+381 21 31 01 333
info@cord.rs
Copyright © | Cord iPS - All rights reserved